Planoplas

Veel effectieve toepassingen

Planoplas – Rimpelbehandelingen op maat

Met Planoplas Plasma zijn allerlei behandelingen mogelijk. De meest voorkomende zijn ooglidcorrecties. Daarbij moet je denken aan het bovenooglid, de kraaienpootjes en het gebied onder de ogen. Maar ook de wangen en het gebied rondom de mond zijn afhankelijk van de huid heel goed te behandelen. Lees hieronder meer over de verschillende behandelmogelijkheden en de verschillende behandelgebieden.

Bovenoogleden/ooglidlift

Overhangende oogleden zijn een veel voorkomend probleem. Afhankelijk van de huid en de hoeveelheid overtollige huid zijn met plasma prachtige resultaten te behalen. Niet voor niets is dit een van de meest geboekte behandelingen bij plasma-experts!

Onder de ogen

De huid onder de ogen is wat dunner en daardoor een van de eerste plekken waar fijne lijntjes en rimpels zichtbaar zijn. Juist dit gebied is heel goed te behandelen met plasma, met vaak verbluffende resultaten.

Rondom de mond

Het gebied rondom de mond omvat de plooien boven en onder de mond en een gedeelte vande wangen. Afhankelijk van de aard van de lijnen en rimpels zijn deze zeer goed te behandelen met plasma.

Bovenlp rimpels planoplas plasma

Bovenlip rimpels

De huid rondom de mond is wat dunner, waardoor veroudering daar op een gegeven moment zichtbaar is als het zogeheten ‘plooirokje’ of ‘barcode’. Dit is heel goed te behandelen met plasma, vaak is verstrakking al binnen een paar minuten zichtbaar.

Maatwerk

Elke Planoplasbehandeling is specifiek voor je klant en altijd maatwerk. Diepte en patroon zijn verschillend voor iedere rimpel. Voor een Planoplasbehandeling beteken dit dat je altijd de juiste techniek moet toepassen voor een optimaal resultaat. Dit staat sterk in contrast tot methodes zoals peelings, lasers of microneedling waarbij ongeacht rimpelpatroon of diepte het hele gezicht gelijk wordt behandeld. De precisie van Planoplas zorgt er juist voor dat elke rimpel specifiek verbeterd kan worden.

Planoplas Zones

Tijdens de uitgebreide Planoplas opleiding worden alle mogelijke zones besproken. Hier leer je wat mogelijk is, wat niet mogelijk is en wat voor resultaten jij en je klant kunnen verwachten.

De Behandeling

Voor een behandeling worden er vooraf foto’s gemaakt om het resultaat te kunnen beoordelen. Vervolgens wordt de huid gedurende 45 minuten voorbehandeld met een verdovende zalf. Tijdens de behandeling worden individuele puntjes op het te behandelen gebied gezet, waardoor het huidweefsel krimpt en de vorming van fibroblasten wordt gestimuleerd. Afhankelijk van de overtollige huid wordt volgens de Planoplasmethode een aantal punten/flitsen gezet. Asymmetriën kunnen op deze manier heel goed worden aangepakt.

Na de behandeling wordt er een verkoelende en desinfecterende zalf op de huid aangebracht. Daarna mag de klant direct weer naar huis. Het behandelde gebied kan branderig aanvoelen, wat na een paar uur verdwijnt. Iedere huid is anders, en iedereen reageert anders op een Planoplas-sessie, maar bij de meeste mensen wordt het behandelde gebied rood en gezwollen. Dit duurt meestal tussen de 2 en 4 dagen, soms iets langer. Zwelling kan de eerste paar dagen het meeste ongemak geven, maar regelmatig koelen helpt de zwelling te verminderen.

Direct na de behandeling ontstaan korstjes die meestal lichtbruin van kleur zijn. Na een dag worden ze donkerder. De korstjes vallen na ongeveer 5 tot 8 dagen vanzelf af. Onder deze korstjes zal een nieuwe jonge huid verschijnen die roze van kleur is. In deze periode zijn er specifieke crèmes te gebruiken voor het herstel. De klant moet rekening houden met een totale hersteltijd van ongeveer 7-9 dagen, waarvan de eerste 5 dagen zichtbaar zijn, gevolgd door lichte afschilfering en het groeien van nieuwe huid.

Na 4-6 weken is de roze huid volledig hersteld, met in sommige gevallen een eventueel wat langer aanhoudende roodheid (8-12 weken) die ook uiteindelijk zal verdwijnen. Als de korstjes weg zijn is de nabehandelingcrème essentieel voor volledige herstel.

Opleiding voor de Planoplas

De beste en veiligste plasma-instrumenten op de markt verdienen een omvangrijke training die je ook als beginnende behandelaar zelfvertrouwen geeft. FDA-goedkeuring en Europese CE-certificering zijn een belangrijke voorwaarde, maar voor het uitvoeren van specifieke behandelingen is het nodig om ook bekwaam te zijn. Zowel theoretisch als praktisch bieden wij een sterke training waarmee je je klanten een mooi resultaat kan beloven en bieden.