Planoplas

Nauwkeurig met precisie

Wat is Planoplas

Planoplas Plasma is het revolutionaire alternatief voor operatieve anti-ageing behandelingen zoals ooglidcorrecties. Deze innovatieve behandeling lift en verstrakt de huid zonder dat je klant onder het mes hoeft. De eerste Planoplas is in 2016 in Duitland ontwikkeld en is sindsdien een groot succes, ook in het buitenland (o.a. Amerika, Engeland, Italië, Frankrijk, Australia, en Israel). Planoplas Plasma wordt niet alleen toegepast als alternatief voor chirurgische correcties, maar ook als alternatief voor andere cosmedische behandelingen zoals CO2 laser of diepe peelings. De Planoplas methode is veilig en snel, en biedt mooie resultaten voor rimpelcorrecties.

Planoplas – Made in Germany

Planoplas® Plasma Pen is ontwikkeld door Müller German Beauty Tech in Karlsruhe, Duitsland. Het is geschikt voor schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten en artsen. Meer dan 1000 gebruikers wereldwijd zetten de Planoplas in als effectieve en veilige methode voor esthetische rimpelcorrecties of tegen verslapping van de huid. Het veilige en ergonomische design van de planoplas is een belangrijke reden waarom behandelaars wereldwijd kiezen voor dit plasma-instrument. De Planoplas wordt door “Die Deutsche Gesellschaft für EU-Konformität” als EU-conform beoordeeld, heeft het CE Keurmerk en is ook goedgekeurd door de FDA (USA) . Verder is Planoplas als beste getest onder plasma instrumenten in Duitsland. www.testbericht.de (8/2019).

Technical Superiority

Het plasma dat door de Planoplas Plasma Pen wordt gegenereerd bestaat uit geïoniseerd gas uit de lucht. Dit kun je vergelijken met een micro-bliksemflitsje. Het gegenereerde plasma leidt de energie zeer nauwkeurig naar het gewenste doel op de huid. Tegelijkertijd blijft het omringende weefsel onbeschadigd. Deze precisie van de Planoplas zorgt voor uitstekende resultaten met minimale beschadigingen en dus minder hersteltijd dan ingrijpendere behandelingen.
Het specifieke plasma van de planoplas heeft twee verschillende werkingsmechanismen:
• Extrinsiek (extern): Het plasma van de planoplas zorgt voor een microablatie. Dit betekent dat een deel van de bovenste huidlaag zeer nauwkeurig wordt verwijderd door verdamping. Het onderliggende weefsel wordt gespaard, wat een versneld genezingsproces mogelijk maakt.
• Intrinsiek (intern): Het plasma bevat geïoniseerde deeltjes die ook dieper in de lagen van de huid doordringen. De geladen deeltjes, waaronder NO, ozon (O3), zorgen voor een licht verdovingseffect, versnellen het genezingsproces (plasma desinfecteert) en zorgen zo voor een genezing zonder littekens. Plasma versnelt ook de deling van fibroblasten (mitose/celgroei) en fibroblastmigratie (beweging op de juiste plek in de dermis), en bevordert neovascularisatie (nieuwe aanmaak van bloedvaten). Mitose en migratie van keratinocyten worden ook bevorderd. Je klant krijgt een nieuwe, verjongde en verstevigde huid.
De gecontroleerde schade na een Planoplasbehandeling zorgt voor een “wond” die geneest zonder littekens. Dit komt omdat de behandeling met Planoplas de dermis niet beschadigt en de plasmastraal op de oppervlakte blijft. Ook al is er geen beschadiging van de dermis, de plasmastaal stimuleert de dermis wél door stikstof- en zuurstofreactieve stoffen toe te voegen om de genezing te versnellen.

De Voordelen van Planoplas

 Technologsch solide apparaat
✓ Nauwkeurige plasmastraal met constante intensiteit
✓ Alternatief voor chirurgie zonder snijden

 Geen narcose
 Geen hechtingen
 Korte hersteltijd
 Geen littekenvorming
 Veilig
 Effectief liftend resultaat

Planoplas plasma pen

Planoplas Plasma Pen vergelijken

Dr. Daniel Chesik – In mijn praktijk krijg ik regelmatig klanten die ergens anders een plasmabehandeling hebben ondergaan, en die niet tevreden zijn over het resultaat en de hersteltijd. Omdat het voor consumenten moeilijk is om te kiezen uit alle verschillende behandelingen die worden aangeboden, leg ik hier uit hoe planoplas als plasma-instrument niet te vergelijken is met veel andere, goedkopere, behandelingen.
Steeds meer mensen die een ooglidcorrectie of een andere antirimpelbehandeling overwegen, kiezen voor een non-invasieve ingreep met plasma. Maar nu de populariteit ervan stijgt, zijn er steeds meer andere instrumenten op de markt te vinden die gebruikmaken van plasmalift om rimpels te verbeteren. Zo is het moeilijk niet alleen voor de consument maar ok voor behandelaars om te kiezen tussen alle verschillende instrumenten. Elke leverancier beweert de beste instrument te hebben, terwijl niet alle plasma lift instrumenten op dezelfde grondige manier zijn getest en ontwikkeld, en de resultaten en bijwerkingen na een behandeling beduidend kunnen verschillen. 

Niet verbranden, maar verdampen

Planoplas heeft een heel specifiek doel en is na jaren onderzoek technisch precies zo ontwikkeld om dat doel te bereiken. Maar omdat een professioneel instrument duur is, zijn er ook goedkopere versies op de markt die helaas niet nauwkeurig zijn en zo brandwonden, littekens, bloedingen en infecties kunnen veroorzaken. Planoplas maakt gebruik van technische precisie om elektronen en ionen te genereren om een specifieke vorm van plasma (geladen gas) te creëren tussen de metalen tip van het handstuk en het huidoppervlak. Een Planoplas behandeling verdampt de huid in de epidermaallaag op specifieke punten volledig. Cruciaal hierbij is dat er geen schade optreedt in de omringende huid. Planoplas werkt heel nauwkeurig: de huid rondom het te behandelen gebied blijft onaangetast. Daardoor is er geen kans op necrose (afsterving van huidweefsel). Een Planoplasbehandeling werkt dus heel schoon: de huid wordt niet verbrand, maar verdampt in gas en water. Het resultaat: gecontroleerde schade met een minimum aan risico’s en goede resultaten. Omdat een niet-medisch instrument de verkeerde soort schade aan de huid kan veroorzaken, kan de huid daarop reageren door overmatig pigment aan te maken, of door helemaal geen pigment meer aan te maken. Na uitgebreide klinische tests is de Planoplas doorontwikkeld en verfijnd tot een van de beste plasma-instrumenten op de markt.

De hoge kwaliteit van Planoplas

Dr Daniel Chesik – Ik heb zeven jaar lang ervaring met plasma, en heb altijd gewerkt met medische standaard plasma-apparatuur die alleen voor artsen beschikbaar was. Daarmee heb ik veel klanten blij gemaakt met prachtige resultaten. Daarom was ik na het uitproberen van de Planoplas Plasma Pen, die beschikbaar is voor huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten, verrassend blij met de vergelijkbare resultaten en hersteltijd. Na een uitgebreide uitleg en seminar over de technologie van Planoplas bij de fabrikant in Karlsruhe Duitsland, was ik overtuigd van de hoge kwaliteit van dit plasma apparaat. In samenwerking met de Duitse fabrikant heb ik ervoor gekozen om leverancier en opleider te worden voor Planoplas in Nederland en België. Belangrijk voor het correct uitvoeren van deze techniek en het verwerven van deskundigheid is een opleiding op niveau.